top of page
  • Writer's pictureSoundBeatsTime

Saptamana verde la Bastion

Săptămâna verde din Baia Mare ne-a adus înapoi la Bastion cu o serie de 4 evenimente de tip atelier de lucru manual de realizare de instrumente muzicale din materiale reciclabile, respectiv senzorial, unde cei mari au putut testa o serie de instrumente muzicale.


În 20 și 24 aprilie am avut ca oaspeți elevi de la Colegiul Național „Mihai Eminescu” cu care am trudit de zor să facem:

  • tobe din capace de borcan si baloane,

  • castaniete cu capace de metal de sticle de suc,

  • banjo din capace de borcan, elastice și bețe de lemn,

  • drâmbă din bețe de lemn, hârtie și elastice,

  • maracas din diferite recipiente de plastic (ouă Kinder, pahare) sau de hârtie (suluri de hârtie igienică/prosoape de bucătărie), umplute cu boabe de orez, fasole, muștar sau piper.

Instrumentele numai bune de jucat și încercat, au fost ukulele, orgă, bongo, xilofon, maracas și tamburină.


Mai mult de atât, elevii au avut posibilitatea să-și testeze cunoștințele despre domeniul muzical și instrumente, printr-un quiz Kahoot.



În 26 și 27 cei mici de la Grădinița „Step by Step” ne-au bucurat cu prezența lor. Din mânuțele dibace ale acestora au ieșit tobe, maracas și drâmbe.



Nu mai puțin de 107 participanți ni s-au alăturat în această aventură și ne bucură entuziasmul și intersul arătat de aceștia proiectului și activităților noastre.


Următorul mare eveniment la care ne adunăm cu mic, cu mare, este conferința de închidere a proiectului, organizată la Timișoara pe data de 12 mai. Vom reveni cu detalii și despre aceasta, în curând.



Recent Posts

See All
bottom of page