top of page
  • Writer's pictureSoundBeatsTime

COMUNICAT DE PRESĂ: Timișoara a găzduit prima întâlnire de tineret

Updated: Mar 3, 2023

Timișoara a găzduit prima întâlnire de tineret din cadrul proiectului SoundBeatsTime, finanțat prin programul Erasmus +



În perioada 28 aprilie – 2 mai 2022 orașul Timișoara a găzduit cursul „Abordări și metodologii de lucru online” la care au participat 16 de lucrători de tineri din Italia și România. Scopul acestei întâlniri, care are loc sub umbrela proiectului SoundBeatsTime finanțat cu peste 175.000 de euro prin programul Erasmus + de Comisia Europeană, a fost de a defini și testa un set de bune practici pentru cei care lucrează cu tinerii și care integrează instrumente digitale în procesul de educare non-formală.


Prima versiune a ghidului, supusă dezbaterii cu ocazia acestei întâlniri, a fost elaborată de echipa de experți în educație și metodologii pedagogice, care fac parte din echipa Institutului Român de Educație a Adulților (Timișoara). Cursul organizat cu acest prilej a avut obiectivul de a valida ghidul propus, dar și de a identifica metode pentru a simplifica formatul său. Astfel, cursanții, lucrători de tineret la Yellow Shirts, Institutul Român de Educație a Adulților și asociația Giovani Senza Frontiere au testat practicile descrise în ghid, punându-se accent pe dezvoltarea competențelor de utilizare a mijloacelor digitale specifice a lucrătorilor de tineret participanți.



După finalizarea acestui curs, la revenirea în comunitățile din care fac parte, formarea lor va continua, conform cu principiile definite prin acest ghid. Astfel, aceștia vor organiza 15 activități cu tineri în localitățile din care provin, cu scopul de a obține feedback pentru acest material didactic și de a-l îmbunătăți. Până la finalul lunii mai, ghidul pentru lucrătorii de tineret va fi definitivat și va putea fi consultat gratuit de orice persoană care desfășoară activități de tineret.


Proiectul SoundBeatsTime are ca obiective elaborarea și menținerea funcțională a unei platforme cu informații și cursuri despre muzică, promovare online și antreprenoriat, precum și pregătirea a 20 de tineri din România și Italia în cele trei domenii, în scopul susținerii integrării acestora pe piața muncii din sectorul cultural-muzical, dar și creșterea capacității organizaționale a rețelei de lucru cu tinerii, prin instrumente și metodologii specifice acestor domenii. Pe termen lung, urmărește formarea tinerilor cu abilitățile necesare pentru obținerea de beneficii financiare in sectorul cultural-muzical.


Proiectul SoundBeatsTime realizat de Asociația Yellow Shirts în parteneriat cu Institutul Român de Educație a Adulților din Timișoara și Giovani Senza Frontiere din Italia, este finanțat prin programul Erasmus+.


196 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page